روز جهانی مبارزه با مواد مخدر _ بیماری اعتیاد

روز جهانی مبارزه با مواد مخدر _ بیماری اعتیاد

روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

۲۶ ژوئن برابر با ۵ تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نام گذاری شده است. اعتیاد به موادمخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب میشود. بیماری اعتیاد نیاز به درمان و پیشگیری دارد. ما آسیب ها و علل بروز این بیماری را در این مطلب مورد بررسی قرارداده ایم.

علل مختلف بیماری اعتیاد 

باور غلطی بین جوانان رواج دارد که، تنها یک بار مصرف مواد مخدر اعتیادآور نیست. مواد مخدر آنچنان آرام و بی ‏صدا برجسم و روان مصرف‏ کننده مستولى می‏گردد.که هیچ معتادى آغاز اعتیاد خود را به یاد نمی ‏آورد.اعتیاد سبب تباهى میلیون‏ها مغز فعال می‏شود که سرمایه‏ هاى آینده جامعه بشرى بشمار می ‏روند.

 

علت های مختلفی وجود دارد که اعتیاد جوانان را به سوی خود میکشاند.

 

  • نداشتن پشتوانه خانوادگی و تربیت صحیح و یا در اثر معاشرت با کسانی که آنها را به استفاده از داروی مخدر تشویق می‌کنند، برای اولین بار مواد مخدر را تجربه نموده و دچار اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند.
  •  احساس درماندگی، ناکامی، عدم کفایت و همینطور برای رهایی از تنهایی و فشار روانی
  • اختلال های شخصیتی بیش از همه چیز فرد را در برابر اعتیاد آسیب‌پذیر می‌سازد
  • افراد با از دست دادن علایق شغلی و اجتماعی و گاه فردی ممکن است به طرف مواد مخدر و قرص های روانگردان نیز گرایش یابد تا شاید آرامش و آسایش بیشتری احساس کند.

 

اختلال های شخصیتی و بیماری‌های اعصاب و روان مانند:

شخصیت های روان نژند را می‌توان در برابر اعتیاد بسیار آسیب‌پذیر دانست. شخصیت‌های روان نژند، یعنی کسانی که دارای بیماریهای روانی خفیف هستند. این افراد با علائم ضعف روانی، اضطراب، وسواس، ترس و بی اراده بودن در تصمیم گیری شناخته می‌شوند.

شخصیت های روان پریش یعنی کسانی که به علت عدم رشد خُلقی، در سازش اجتماعی دچار اشکال هستند و دارای خلق و خوی متغیر و قضاوت ناپایدار می‌باشند. مبتلایان به این بیماریها بسیار آسان به مواد مخدر میگرایند.

افسردگی کسانی هستند که از رو به رو شدن با واقعیات عاجزند و به علت احساس عدم کفایت، زندگی خود را از واقعیت جدا کرده و آن را بر پایه‌ی اوهام و رویا بنا می‌کنند. برای گریز از تشویش و اضطراب و فشارهای روانی مواد مخدر و قرص‌های روانگردان را انتخاب می‌کنند.

 

آسیب‌های مخرب مواد مخدر:

از آسیب‌های مخرب اعتیاد میتوان به بر هم خوردن تعادل روانی، عدم توجه به اصول و مقررات جامعه، ضعف اراده، از بین رفتن احساس مسوولیت، ایجاد احساسات خصومت زا، بیقراری، عصیانگری، اضطراب دائم و احساس بی کفایتی و تنهایی، اختلال در خواب، بروز انواع بیماری ها و اختلالات روانی اشاره کرد. یک بیمار معتاد به مواد مخدر در ابتدا به جسم خود، و بعد به روح و روانش، خانواده اش، اجتماعش، و در انتها به اقتصاد کشورش آسیب میزند. موادمخدر منشاء وقوع بسیارى از جرائم اجتماعى نظیر قتل، تجاوز، سرقت و … می‏باشد.

پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر از طریق آموزش، ارزیابی میزان مصرف، مبارزه با شبکه‌های قاچاق مواد مخدر، نابودی مزارع کشت خشخاش و کمک به بازگشت معتادان به اجتماع و معالجه آنان… از اهداف مهم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد. 

 

امیدواریم که هر فرد معتاد به زندگی خود بازگردد و از یک زندگی سالم که حق طبیعی هر انسانی است لذت ببرد و بتوانیم به فرزندانمان درک و آگاهی کامل از این بیماری را بدهیم تا با یاری خدا هرگز دچار این اعتیاد نشوند.

 

((مرکز آمبولانس خصوصی آرمان)) با کادری مجرب آماده خدمت رسانی ۲۴ ساعته به شما عزیزان می‌باشد.

جهت اعزام انواع آمبولانس خصوصی و هماهنگی یا مشاوره رایگان در زمینه خدمات درمانی در منزل  با ما تماس حاصل نمایید .

برترین و با کیفیت ترین خدمات را از ما بخواهید.

برای اطلاعات بیشتر از کانال تلگرام ما دیدن فرمایید.

در اینستاگرام ما را دنبال کنید.

تلفن‌های تماس

۰۰۹۸۹۹۰۵۴۵۴۵۴۲

۰۲۱-۴۴۷۶۹۸۸۱

تلفن مشاوره

۰۲۱-۴۴۷۰۵۱۰۰

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب