دیابت و انواع آن کدامند؟ آیا نام بیماری دیابت را شنیده اید؟ آیا با این بیماری مزمن آشنایی دارید؟ آن به نوعی بیماری گفته می شود که در صورت بروز آن روند سوخت و ساز قند در بدن افراد تحت تاثیر قرار می گیرد، چون ما جهت تامین انرژی به مواد غذایی گوناگونی نیازمند هستیم تا این انرژی به قند یا گلوکز تبدیل شود.
دیابت و انواع آن
در مقدمه اشاره کردیم که دیابت و انواع آن به نوعی بیماری گفته می شود که طی آن روند سوخت و ساز قند در داخل بدن افراد تحت تاثیر قرار می گیرد. از طرفی بدن ما جهت تامین کردن انرژی به مواد غذایی گوناگون نیازمند است که این مواد باید در داخل بدن به گلوکز یا قند تبدیل شوند تا بتوانند انرژی مورد نیاز ما را تامین کنند.
حال اگر به هر دلیلی گلوکز نتواند به وسیله خون به داخل سلول ها وارد شود و در داخل خون باقی بماند، قند در داخل خون بالا رفته و به اصطلاح می گویند که فرد مبتلا به دیابت است. دلیل اصلی که مانع از جذب قند می شود کمبود هورمون انسولین است که از لوزالمعده ترشح می شود و موجب وارد شدن قند از خون به سلول ها می شود.
در واقع علت اصلی دیابت همین کمبود انسولین است. دیابت و انواع آن به دو نوع دیابت نوع یک و دو تقسیم می شود که تقریباً هر دو نوع شبیه هم هستند و تفاوت آن ها در نوع ابتلا و زمان ابتلا می باشد. با استفاده از آمبولانس خصوصی می توانید مطمئن باشید که تمام امکانات و داروهای مورد نیاز دیابت را در اسرع وقت و قبل از به بیمارستانرسیدن دریافت می کنید.
انواع دیابت
-
نوع یک
دیابت نوع یک در واقع نوعی بیماری ژنتیکی است که از دوران کودکی در بدن افراد شروع می شود.
گاهی هم ممکن است در افراد با سن بالاتر بروز کند. از آن جایی که گاهی اوقات در دوقلوهای همسان نیز ابتلا به دیابت مشترک بوده است، می توان نقش محرک های مختلف محیطی را در ابتلا به این بیماری در نظر گرفت.
این بیماری یک نوع بیماری خود ایمنی نیز می باشد. یعنی فرد مبتلا به این نوع هنگامی که در معرض عوامل محیطی مختلف قرار می گیرد سیستم ایمنیش تحریک شده و سلول های تولید کننده انسولین را از دست می دهد.
-
نوع دو
دیابت نوع دو در افرادی رخ می دهد که نسبت به انسولین توانسته اند مقاومت پیدا کنند، یعنی لوزالمعده آن ها مقدار انسولین لازم را می تواند تولید کند، اما بدن آن ها قادر نیست از این انسولین استفاده کند.
عوامل مختلفی مانند عدم تحرک و سبک زندگی، نوع تغذیه، اضافه وزن و غیره می تواند در شدت گرفتن نوع دو موثر باشند.
این نوع از آن معمولا در سنین بالاتر خودش را نشان می دهد. نکته مهم در خصوص این نوع، آن است که اگر در یک خانواده فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ باشد.
دیگر افراد خانواده نیز در معرض خطر این بیماری هستند، یعنی ژن ها در وراثت این نوع بیماری نقش مهمی دارند. از طرفی اگر در قسمت کمر، افراد دارای چربی های اضافی باشند خطر ابتلا به دیابت نوع دو افزایش پیدا می کند.
مطالب مرتبط: دیابت این بیماری مرموز قرن
علائم رایج دیابت و انواع آن
علائم مهمی که در خصوص دیابت وجود دارد که این است که این بیماری نوعی بیماری خاموش می باشد و علائمی دارد که با بروز آن ها می توانید پی به بیماری خود ببرید. برخی از این علایم و نشانه های بیماری ها عبارت هستند از:
- تکرر ادرار و تشنگی زیاد
- احساس ضعف و خستگی بیش از حد
- احساس گرسنگی و ضعف بیش از حد
- خشکی پوست و خشکی دهان
- کاهش زیاد وزن
- تاری در دید
- اختلال پیدا کردن در روند بهبود زخم
راه های پیشگیری
چند نمونه از راه های پیشگیری از انواع دیابت نوع ۱ و نوع ۲ که در بین تمامی افراد شایع هستند، عبارت است از:
- افزایش تحرک
- کم کردن مصرف مواد قندی
- دوری از استرس
- کم کردن وزن
- مصرف زیاد آب
نتیجه گیری
در این قسمت به بررسی دیابت و انواع آن پرداختیم و دو نوع آن نوع یک و نوع دو را معرفی کردیم و برخی از علائم و نشانه های بیماری دیابت و انواع آن هم چنین چند نمونه از راه های پیشگیری آن را نیز عنوان کردیم. جهت اطلاعات بیش تر می توانید به سایت آمبولانس آرمان مراجعه کرده و اطلاعات بیش تری به دست بیاورید.