تکنسینهای فوریت پزشکی ، در حوزه پزشکی و سلامت کار می کنند . این افراد در حیطه کاری خود تجربه زیادی در زمینه امدادرسانی و کمکهای پیش بیمارستانی دارند. در واقع تکنسینهای فوریت پزشکی در خط مقدم درمان و کمک به بیماران فعالیت دارند. اولین گروهی که بر بالین بیمار یا مصدوم حاضر شده و از وخیم شدن وضعیت بیمار جلوگیری میکنند همین کادر مجربی است که در آمبولانس ها مشغول به کار هستند. امیدوارم با خواندن این مقاله گوشه ای از خدمات انسان دوستانه این عزیزان آشنا شوید.
همانطور که میدانید، امدادرسانی و کمک بیماران آن هم در شرایط سخت جسمانی و روحی روانی ، در ذات همه انسانها دیده میشود. مراکز کمک و امداد در این گونه موقعیتها به نحو صحیح در خدمت افرادی است که نیازمند این خدمات انسان دوستانه هستند. از همین رو اورژانس و بالتبع آمبولانس خصوصی و کادر تکنسینهای فوریت پزشکی در هر کشوری از مهمترین مراکز درمانی و امدادرسانی در هر کشوری به شمار می روند.
تکنسینهای فوریت پزشکی افراد دوره دیدهای هستند که غالبا در رکاب آمبولانس، جهت ارایه کمکهای اولیه درمانی بر بالین بیماران حاضر می شوند. آنها متعهد به کمک رسانی سریع، دادن خدمات درمانی پیش بیمارستانی و امداد به مصدومین و حوادث هستند. انتقال بیماران و مصدومین در کمترین زمان و با بهترین کیفیت ممکن ازجمله وظایف تکنسین های فوریت های پزشکی می باشد.
این نقل و انتقالات می بایست کمترین مرگ و میز و کمترین خسارات جانی و روحی انجام شود. تکنسینهای فوریت پزشکی به صورت گروهی کار کرده و قادرند موقعیتهای مختلف را تحت پوشش درمان های اولیه خود قرار دهند. فرقی نمیکند جراحات سطحی باشد یا یک مورد حاد سکته ای یا مصدومی که در حادثه ای سلامتش مورد تهدید قرار گرفته است. وظیفه این گروه از امدادکاران ، ارایه پایش و مراقبت به نحو اصولی و استاندارد و در زمان های بسیار کوتاه است.
همانطور که اطلاع دارید، آمبولانسهای خصوصی به صورت تمام وقت در خدمت همشهریان قرار گرفته است . لذا ساعت فعالیت متخصصان فوریت های پزشکی تمام وقت بوده و شب ها نیز به ارایه خدمات مشغول اند.
لباس تکنسینهای فوریت پزشکی
این عزیزان می بایست در هنگام ماموریت لباس مخصوص به تن داشته و از توان بدنی بالایی برخوردار باشند. همچنین می بایست آمادگی جسمی و روحی مناسبی در مقابله با هر نوع بیمار و مصدومی را داشته باشند. گفتنی است؛ در کشور ما تنها آقایان می توانند در خدمت آمبولانس و کمک های فوریت های پزشکی باشند.
در ذیل درباره تعهدات، دانش و تجربه ای که مورد نیاز این افراد است می پردازیم.
شرح وظایف تکنسین های فوریت های پزشکی
معاینه و بررسی کلی حال جسمانی و روحی بیمار،
برقرار کردن ارتباط با مرکز آمبولانس و پزشک و کسب راهنمایی لازم،
به کارگیری راه کارهای لازم و تجهیزات و وسایل نوین پزشکی جهت رسیدن به بهبودی نسبی و رفع خطرات احتمالی نظیر تنگی نفس ، مشکلات حاد قلبی و ….
جاگذاری لوله تنفسی در مواقع لزوم ،
تجویز داروها و تزریفات ،
پانسمان و پایش از اعضای شکسته شده ،
پایش علائم حیاتی بیمار مثل نبض گرفتن، بررسی وضعیت تنفس بیمار ، گرفتن فشار خون و …
حضور بر بالین بیمار در تمام مدتی که انتقال انجام می شود
تعیین سطح هوشیاری بیمار ،
ارایه گزارش وضعیت بیمار به بیمارستان ،
بررسی موجودی وسایل و داروهای مورد نیاز در آمبولانس ،
برقراری ارتباط به نحو مطلوب ،
تصمیم گیری درست در شرایط حاد ،
مهارت در زمینه امورات اورژانسی مانند احیای قلبی ، جاگذاری لوله تنفسی و … ،
آشنایی کامل با تجیهزات حاضر در آمبولانس ،
داشتن روحیه تیمی.
سخن پایانی
در این بخش از مقاله به تکنسین های فوریت های پزشکی که در آمبولانس حضور دارند، اشاره شد. درباره کار و شرح وظایفی که به عهده دارند، مطالبی آموختیم. دانستیم ، تکنسین های فوریت پزشکی قبل از هر دکتر و پرستاری و زودتر ازهر بخش دیگر درمان، بر بالین بیمار حاضر شده و به او امدادرسانی می کند. این افراد به صورت دقیق و کارشناسانه ، برای این امر خطیر انتخاب شده اند تا درمان های پیش بیمارستانی را که بسیار در وضعیت بیمار دخالت دارد، به خوبی انجام دهند. در قسمت دوم این مقاله با کار این عزیزان بیشتر آشنا خواهیم شد.