تجهیزات کمک تنفسی که در آمبولانس ها به ویژه آمبولانس خصوصی مشاهده می کنید، برای بیماران در منزل نیز قابل ارائه است. این خدمات در دوران کرونا به تعداد زیادی به هم وطنان عزیز ارائه شد و مورد استقبال بیماران قرار گرفت. مشکلات تنفسی به دلایلی مانند سرماخوردگی، برونشیت حاد و دیگر بیماریهای ریوی بوجود میآید. دستگاههای کمک تنفسی میتواند به بهبود حال بیماران کمک شایستهای داشته باشد. به ویژه برای آن دسته بیمارانی که در منزل بستری هستند، یک فرصت بینظیر است.
معرفی دستگاه های کمک تنفسی
عمده تجهیزات کمک تنفسی ساختارشان به این شکل است که جریان ثابتی از هوا را با فشار از طریق بینی یا دهان بیمار به ریه فرد میفرستند. این عمل همراه با فشار میباشد و برای این است که ریهها در هنگام دریافت اکسیژن باز بماند.
در چنین حالتی اکسیژن به راحتی وارد شش شده و تنفس، به راحتی انجام میشود. بویژه هنگامی که آلوئلها بر اثر بیماری کارایی خود را از دست داده باشند..
تجهیزات کمک تنفسی مانند ماسک ساده به مخزن اکسیژن وصل نیست. در این دستگاه فشار هوا بالا بوده و به همین خاطر ماسک آن باید به صورت کامل دهان و بینی را پوشش دهد و روی سر بیمار خوب جا بگیرد. این شیوه مانند کمک گرفتن از دستگاه تنفس مصنوعی نیست که فرد مجبور باشد آن را با کمک داروهای مسکن و شل کننده مورد استفاده قرار دهد.
اما پزشکان هشدار میدهند، استفاده از دستگاه کمک تنفسی در افرادی که به عفونتهای واگیردار مبتلا هستند، باید با دقت بالایی صورت بگیرد. اگر ماسک به صورت صحیح روی دهان یا بینی بیمار قرار نگیرد، احتمال دارد ترشحات عفونی در هوا پراکنده شوند. همچنین مراقب بیمار باید حتما از وسایلی استفاده کند که او را در برابر بیماری های عفونی حمایت کند. آشنایی با تجهیزات آمبولانس های تیپ a در آمبولانس خصوصی آرمان.
اسپیرومتر
اسپیرومتر یکی از انواع تجهیزات کمک تنفسی محسوب میشود. از این وسیله پزشکی برای سنجش حجم هوای دم و بازدم در بیمار کمک گرفته میشود. در حقیقت از اسپیرومتر برای اندازه گیری اکسیژن فضای اتاق و فرستادن آن به ریههای فرد در نظر گرفته شده است. بدین ترتیب که این اکسیژن میتواند انجام سوخت و ساز را به خوبی به عهده گرفته و دی اکسید کربن را نیز که نتیجه همین فرایند است، کاملا از بدن دفع نماید.
اسپیرومتر با شش های بیمار در ارتباط است و در حقیقت عضو مهم این ارگان مهم بدنی به شمار میرود. این دستگاه میتواند فعالیتهای دیگری را نیز در بر داشته باشد. به عنوان مثال؛ گازهای تنفسی را گرم و تازه نگه میدارد. محافظت از ریه در برابر برخی فاکتورهای مخرب مانند ذرات سمی که در هوای آلوده شهرها وجود دارد.
سیلندر اکسیژن از انواع تجهیزات کمک تنفسی
یکی دیگر از انواع تجهیزات کمک تنفسی، سیلندر اکسیژن است. این دستگاه زمانی برای بیمار در نظر گرفته میشود که حال بیمار رو به وخامت برود. البته گاهی اوقات استفاده از این کپسول به خاطر برخی خطرات احتمالی که گاز اکسیژن مسبب آن است، خیلی توصیه نمیشود.
در حال حاضر با نظر به این که در تکنولوژی ساخت این نوع دستگاه ها پیشرفتهایی حاصل آمده است، احتیاجی به استفاده و حمل این نوع تجهیزات نیست. این سیلندرها برای فضای خارج از منزل به کار میرود و بیمار میتواند آن را در کوله پشتی خود نیز قرار دهد.
اکسیژن ساز
از جمله تجهیزات کمک تنفسی که بیمار ارائه می شود، اکسیژن ساز (Oxygenator) است. این دستگاه برای بیمار بسیار ضروری است. این دستگاه های از بهترین و به روز ترین دستگاه های کمک تنفسی به شمار می رود و این امکان را دارد که برای بیمار تنفسی راحت و بدون درد را فراهم آورد. از ویژگی های این وسیله پزشکی، وزن کم، صدای پایین، و کم مصرف بودن آن است. علاوه براین، می توان آن را در فضاهای کوچک نیز مورد استفاده قرار داد.
دستگاه بای پپ جزء تجهیزات کمک تنفسی است!
دستگاه بای پپ نیز جزء تجهیزات کمک تنفسی است و می تواند به بیمار کمک های فراوانی بکند. این دستگاه در بیمارستان ها و مراکز درمانی و همینطور در منزل نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای افرادی که از بیماری های تنفسی در زمان خواب احساس ناراحتی می کنند، بسیار مناسب است. کارایی این نوع وسیله به شکلی است که با ایجاد دو گونه فشار تنفسی، چرخه خواب آشفته را در فرد بهبود داده و برای او خوابی آرام و راحت به ارمغان می آورد.